Onze gastouders

Al onze professionele gastouders zijn geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Gastouders moeten minimaal 18 jaar oud zijn. Ze hebben een pedagogische opleiding gedaan, een EHBO-diploma voor kinderen en een verklaring omtrent gedrag. Ook alle mensen die bij de gastouder wonen van boven de 18 jaar hebben een verklaring omtrent gedrag. Van onze gastouders verwachten we ook dat ze ervaring hebben met kinderen.
Onze gastouders werken volgens ons kwaliteitsbeleid wat is goedgekeurd door de GGD. Gastouders krijgen van ons begeleiding op de werkvloer en ook meerdere trainingen per jaar om nog beter te worden in hun werk. Gastouders worden jaarlijks gecontroleerd door de GGD. Dit kan op afspraak gebeuren, maar ook onverwachts plaatsvinden.
Onze gastouders zijn actieve gastouders. Ze doen graag verschillende activiteiten met de kinderen, gaan zoveel mogelijk naar buiten, zorgen dat de kinderen elke dag fruit eten en gezonde voeding krijgen. Gastouders doen veel met de taalontwikkeling van kinderen, zo zingen ze bijvoorbeeld liedjes, wordt er voorgelezen en gestimuleerd om zelf te lezen.
Onze gastouders zijn flexibele gastouders. De meeste hebben geen opening- en sluitingstijden.
Kinderen kunnen bij de gastouder blijven eten en als dat nodig is ook slapen.
Sommige gastouders werken met thema’s. Hierdoor kunnen kinderen zich optimaal ontwikkelen en spelenderwijs dingen leren over een bepaald onderwerp.
Sommige gastouders geven kinderen huiswerkbegeleiding.

 

 

Comments are closed.