Oudercommissie I C YOU gastouderbureau

De oudercommissie is belangrijk voor kinderopvangorganisaties
Als professioneel gastouderbureau moeten we volgens de wet een oudercommissie (O.C.) hebben. Een oudercommissie vinden we ook erg belangrijk. De O.C. is de stem van de ouders naar de eigenaar en directie van het gasouderbureau. We willen ouders dan ook uitnodigen om contact op te nemen met de O.C. als ze vragen hebben of opmerkingen over hoe we als bureau ons werk nog beter kunnen doen. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat we nog meer kwaliteit bieden. U kunt de O.C. bereiken via het volgende e-mailadres:
oc@i-c-you.com.

De doelstellingen

De doelstellingen van de O.C. zijn:

  • De belangen van de kinderen en de ouders zo goed mogelijk te behartigen en de ouders te vertegenwoordigen richting de directie van I C YOU
  • Te adviseren ten aanzien van kwaliteit van het proces en het product van I C YOU

Leden van de O.C. stellen zich voor

  Foto Remko Weinberg     Foto kinderen Remko Weinberg
        Remko Weinberg

Beste ouders en gastouders,

Via deze weg wil ik me graag voorstellen als lid van de oudercommissie (O.C.) van I C YOU. Mijn naam is Remko Weinberg en ik ben getrouwd met Willie. We wonen in Dordrecht en hebben 3 jongens. Stef en Sven een tweeling van 6 jaar oud en Jenz van bijna 2 jaar. Je kunt ze zien op de foto hier boven.

Ik ben 40 jaar en heb als basisopleiding CIOS (opleiding als sportinstructeur) met als hoofdkeuze richting Sociaal Beweging Agogisch Werk gedaan. Na mijn dienstplicht als sportsergeant ben ik in de zorg gaan werken en dit doe ik momenteel 17 jaar. Ik werk met mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Ik heb 3 jaar Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd maar door omstandigheden toen niet afgerond. Vervolgens heb ik wel de opleiding Maatschappelijk Medewerker in de Zorg (verkort) succesvol afgerond (MMZ4).

De reden dat ik lid ben van oudercommissie van I C YOU  is dat ik het belangrijk vindt dat ouders invloed hebben op de besluitvorming en hun ideeën kenbaar kunnen maken.

Ik ga uit van een positieve gedachtegang en zou het erg mooi vinden als alle ouders met positieve gezonde ontwikkelingsgerichte ideeën komen.

Ook is de O.C. een klankbord voor diverse ideeën die bij ouders en bij gastouders van I C YOU voorkomen. Ook problemen waar men tegenaan loopt binnen de organisatie zijn bespreekbaar.

Dus maak met ons de O.C. (oudercommissie) functioneel door daadwerkelijk de vragen te stellen en samen te overleggen. Om een leuke, functionele oudercommissie te hebben is de inbreng en jullie ideeën van groot belang.

Met vriendelijke groet,
Remko Weinberg

 

Marjon Zonneveld met dochter
        Marjon Dekker-Zonneveld

Hallo ouders en gastouders,

Ik wil me graag even voorstellen als lid van de oudercommissie van I C YOU gastouderbureau.

Mijn naam in Marjon Dekker-Zonneveld, 35 jaar oud en woonachtig in Dordrecht. Tot mijn 28e heb ik in Vlaardingen gewoond. Ongeveer 7 jaar geleden ben ik voor mijn man naar Dordrecht gekomen. Samen hebben we een huis gekocht in de wijk Sterrenburg waar we wonen met onze dochter van 2 en de twee zoons van mijn man, 8 en 10 jaar oud. Dit bevalt erg goed.
Ik ben momenteel werkzaam als persoonlijk begeleider bij de ASVZ. Een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.
Ik heb een pedagogische achtergrond doordat ik 7 jaar in de kinderopvang heb gewerkt als leidster en praktijkopleider. Ook heb ik de opleiding SPH gevolgd aan de Hogeschool InHolland.

Het lijkt mij erg leuk andere (gast)ouders te leren kennen en met elkaar van gedachten te wisselen over wat ons bezig houdt, waar we als (gast)ouders tegenaan lopen en welke onderwerpen jullie graag willen bespreken.

Mijn motivatie om lid te zijn van de O.C. is omdat ik betrokken wil zijn bij en invloed wil hebben op de kwaliteit en inhoud van de opvang. Goede opvang komt mede tot stand door met elkaar van gedachten te wisselen over bepaalde onderwerpen die naar voren komen zodra jouw kindje naar de opvang gaat. Wat vinden ouders en gastouders belangrijk? Dat is vaak heel persoonlijk. En hoe belangrijk is het dat je een gastouder hebt die aansluit bij jouw wensen, normen en waarden?
Ik hoop dat we door middel van de O.C. met elkaar van gedachten kunnen wisselen over onderwerpen die spelen onder (gast)ouders of waar we meer over willen weten.

Groetjes,
Marjon

 

 

 

 

 

Comments are closed.