Wat wij als gastouderbureau doen voor onze gastouders, ouders en kinderen

Uw huidige oppas registreren in het LRKP/gastouders registreren in het LRKP
Ouders kunnen geen kinderopvangtoeslag krijgen zonder dat een oppas of gastouder is aangesloten bij een gastouderbureau en geregistreerd is in het LRKP. Het is mogelijk om de oppas, oma, opa of tante van uw kinderen officieel gastouder te maken en een registratie in het LRKP voor hun te verzorgen.

Lage tarieven, toch veel kwaliteit
Ondanks onze lage tarieven vinden wij het erg belangrijk dat ouders een hoge kwaliteit opvang krijgen en gastouders goed begeleid worden bij hun werk.

Informatie geven
We geven ouders en gastouders uitgebreide informatie wat ze kunnen verwachten van het gastouderbureau, van de opvang bij de gastouder of het werk als gastouder.

Offertes maken
We kunnen voor ouders een vrijblijvende offerte opstellen als ze dat willen.

Geschikte gastouder voor kinderen vinden
Als gastouderbureau hebben wij de taak een gastouder voor uw kinderen te vinden die voldoet aan uw wensen. Wij doen daarom een uitgebreide intake, zodat we weten wat uw wensen en die van de kinderen zijn. We doen ons best om u kennis te laten maken met verschillende gastouders zodat u als ouder kunt kijken bij welke gastouder u het beste gevoel heeft.

Alles contractueel vastleggen
Voordat de opvang start is het belangrijk dat alles vast is gelegd in een contract. Zo weet iedereen precies waar hij aan toe is en kan er nooit gezegd worden dat dingen niet zijn afgesproken. Als gastouderbureau verzorgen wij de contracten.

Ondersteuning bij de aanvraag en wijzigingen kinderopvangtoeslag
Veel ouders vinden het lastig om een aanvraag te doen bij de belastingdienst voor de kinderopvangtoeslag. Wij adviseren altijd wat ouders moeten aanvragen en hoe precies. Als ouders graag ondersteuning hierbij willen dan doen wij de aanvraag of wijziging samen met de ouders.

Vervangende opvang regelen
Gastouders zijn ook weleens ziek of gaan met vakantie. Wij regelen een vervangende gastouder als dat nodig is zodat ouders altijd verzekerd zijn van opvang.

Kwaliteit opvang controleren
We hebben allemaal protocollen en richtlijnen voor de opvang. Dit moet ook gecontroleerd worden natuurlijk. Wij hebben daarom regelmatig contact met ouders en gastouders om te vragen hoe het met de opvang gaat. Regelmatig bezoeken wij de opvanglocaties. Dit kan op afspraak zijn, maar kan ook onverwachts plaatsvinden. Zo kunnen we goed zien hoe het er in de opvang aan toe gaat. Zijn wij langs geweest op de opvanglocatie dan laten we de ouders weten hoe het met de kinderen en de opvang gaat.
Naast deze contactmomenten en bezoeken aan de opvanglocatie hebben wij evaluatiegesprekken met de ouders en gastouder.

Veiligheid en gezondheid opvanglocaties controleren
Eén keer per jaar doen wij een risico inventarisatie veiligheid en gezondheid. Daarnaast letten wij op de veiligheid en gezondheid als we langs gaan bij de opvanglocaties. Eventuele aandachtspunten worden direct besproken met de gastouder.

Deskundigheidsbevordering gastouders
Als gastouder ben je nooit uitgeleerd. Wij geven een aantal keer per jaar trainingen, workshops en cursussen voor gastouders. Hierbij gaan we uit van wat de gastouders willen leren.

Cursussen voor ouders
Naast de cursussen, trainingen en workshops voor onze gastouders geven wij ook trainingen, workshops en cursussen voor ouders. Ook hierbij gaan we uit van wat de ouders graag willen leren.

Facturen verzorgen
De gastouders houden bij wanneer de kinderen bij de opvang waren. Als gastouderbureau maken wij op basis hiervan de facturen.

Gastouders uitbetalen
Nadat de ouders de factuur hebben betaald betalen wij de gastouders. Dit doen we binnen maximaal 5 dagen nadat we het geld van de ouders hebben ontvangen. Hebben ouders niet op tijd betaald dan volgen we de wet op incasso om ervoor te zorgen dat ouders toch zo snel mogelijk betalen.

Jaaropgaven verstrekken
Wij maken jaaropgaven voor onze ouders en gastouders. Deze worden verstrekt in januari.

Helpen bij problemen bij de opvang
Het gebeurd niet vaak, maar het kan voorkomen dat dingen niet naar helemaal lekker lopen tijdens de opvang. Hier geven wij ondersteuning en hulp bij zodat alles snel weer goed loopt.

Helpen bij kinderen die extra ondersteuning nodig hebben tijdens de opvang
Soms hebben kinderen extra begeleiding of structuur nodig of zitten kinderen niet lekker in hun vel, moeten ze dingen verwerken als ze iets ergs meegemaakt hebben, etc. Wij ondersteunen gastouders hierbij, zodat ze de kinderen kunnen bieden wat ze nodig hebben.

Ondersteuning bij administratie voor gastouders
Als gastouder heb je naast de zorg voor de kinderen ook administratieve taken. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting bij de belastingdienst. Als gastouders dat willen kunnen we hierbij ondersteunen.

Ondersteuning en hulp als gastouders officieel zelfstandig ondernemer willen worden
Als gastouder ben je niet in dient bij het gastouderbureau, maar werk je altijd als zelfstandige. Zelfstandig ondernemer zijn voor de belastingdienst is iets anders. Hiervoor moet je aan bepaalde eisen voldoen. Als gastouders willen gaan werken als zelfstandig ondernemer helpen wij ze hierbij als ze dat willen.

Gastouderochtenden organiseren
Het is voor gastouders erg leuk om contact te hebben met collega’s en van gedachte te wisselen over dingen en moeilijke dingen van het werk te bespreken met elkaar. Een paar keer per jaar organiseren we daarom gastouderochtenden.

Wekvloer begeleiding
Soms is het werk als gastouder best zwaar en kom je voor uitdagingen te staan waar je niet zo goed raad mee weet. Wij komen bij je langs en begeleiden je tijdens de opvang als je dat wil.

Coaching en advies aan gastouders
Gastouders zijn ook gewoon mens. Alle mensen komen dingen in hun leven tegen waardoor je tijdelijk hulp kunt gebruiken. Dat is geen schande, het is juist heel knap als je hulp inschakelt. Wij geven die hulp door middel van coaching. Coaching is praktisch, kortdurend en gericht op wat jij wil leren of waar jij hulp bij nodig hebt.
Het kan ook zijn dat je als gastouder vastloopt in dingen van je werk en dat werkvloerbegeleiding niet voldoende hulp bied voor je. Ook dan kunnen we je helpen door middel van coaching.
Natuurlijk kun je als gastouder ook contact met ons opnemen als je advies nodig hebt. Dat kan gaan over dingen van je werk, maar ook over privédingen. Wij willen ook dan voor je klaar staan.

Advies voor ouders
Ouder zijn is fantastisch, maar soms ook zwaar. Je bent verantwoordelijk voor een mensje wat afhankelijk is van jou. Het kan voorkomen dat je even niet weet wat je moet doen of hoe je dingen moet aanpakken. Dan kun je bij ons terecht voor advies. Wij kijken bij ons advies naar jullie omstandigheden en niet alleen naar wat een kind al zou moeten kunnen op een bepaalde leeftijd.

Gezinscoaching
Het kan zijn dat je als ouder meer nodig hebt dan alleen advies en je tijdelijk hulp kunt gebruiken. Dat is geen schande, het is juist heel knap als je hulp inschakelt. Wij geven die hulp door middel van coaching. Coaching is praktisch, kortdurend en gericht op wat jij wil leren of wat je gezin nodig heeft.

Organiseren van speelochtenden voor de kinderen
Wij organiseren speelochtenden voor kinderen.

Comments are closed.